Blog

VERDENSPREMIERE TRIBOO OG INTERSTUHL GÅR SAMMEN OM MINDRE MATERIALE, MINDRE CO2 OG INTET AFFALD

TRIBOO og Interstuhl lancerer i fællesskab en cirkulær møbelserie bestående af skriveborde og borde med matchende stole, der er fremstillet med mindre materiale, mindre CO2 og intet affald.

Begge virksomheder går sammen og finder en pragmatisk løsning, der vil bidrage positivt til det ressourceproblem, verden står over for. TRIBOO med sine innovative letvægts #GREENGRIDZ bordplader og højprofilerede 3D-printede understel til borde. Interstuhl med sin verdensnyhed, PURE-kollektionen.

OVER 25 KG MINDRE MATERIALE PR. ARBEJDSPLADS

På en standard 1600x800x24 mm arbejdsstation sparer de tilsammen 18 kg materiale på skrivebordet og 7,5 kg på kontorstolen. I alt bruger hver cirkulær arbejdsstation over 25 kg mindre materiale end traditionelle løsninger, der tilbydes som standard på markedet. Og du behøver ikke at genbruge materiale, du ikke bruger - mere cirkulært kan det ikke blive.

INGEN AFFALDSOMKOSTNINGER, OG VED INDLEVERING AF RÅMATERIALER MODTAGER DU 5 EURO PR. KILO MØBLER

Der er også bordprogrammet, hvor understellene er 3D-printede i højprofilerede former fra genbrugsplastaffaldsstrømme. Disse understel er lavet af 100 % genbrugsplast og kan efter endt levetid makuleres og omtrykkes til møbler. Når de 3D-printede møbler afleveres, modtager ejeren 5 euro pr. kilo møbel og skal heller ikke betale for bortskaffelse af affald, en win-win-situation for dem, der har investeret i de genanvendelige råmaterialer. Plastkomponenterne i PURE kan også genbruges ad denne vej. Det er sådan, møbler bliver Neverending.

70% FÆRRE DELE, OG 98% AF DISSE KAN GENBRUGES

PURE-stole tilpasser sig automatisk brugeren, dennes krop og bevægelser uden behov for komplicerede indstillinger. Stolen tillader ikke kun bevægelse i alle dimensioner, men sikrer også, at du kan arbejde aktivt og produktivt når som helst og hvor som helst. Designprincippet er et attraktivt design med så få anvendte materialer som muligt, som fungerer effektivt og er lette at genbruge. Hvad er resultatet? En komfortabel, holdbar og let kontorstol (40% lettere i vægt) med et moderne design og med revolutionerende integreret 'Smart Spring'-teknologi. Basen på PURE med denne smarte teknologi består af et rent og 100% genanvendeligt polyamid med glasfibre.

BRUGE SÅ LÆNGE SOM MULIGT OG GENBRUGE RÅMATERIALER VED SLUTNINGEN AF DERES LEVETID

Begge virksomheder er klar over, at der stadig er en vej at gå. Trin for trin for at lukke råmaterialecyklussen, så alle de værdifulde ingredienser i møbler ikke længere ender i affaldet. Der er allerede opnået store resultater. Skrivebords- og bordpladerne fra #greengridz kan afleveres efter endt levetid og omdannes gennem pyrolyse til aktivt kul, et råmateriale til rensningsindustrien, som bruges i vand- og luftfiltre. Den genanvendte plast fungerer som råmateriale til andre møbler. Med dette samarbejde sigter begge parter mod at fremskynde overgangen til en cirkulær økonomi og et affaldsfrit samfund ved at dele viden og øge tempoet i opskaleringen. Sammen gør I en større forskel.