Blog

FOREBYGGELSE ER BEDRE END HELBREDELSE!

Er det muligt at reducere CO2-fodaftrykket, materialeforbruget og affaldet i møbelindustrien markant? Er det muligt at imødekomme efterspørgslen og bygge stærke cirkulære møbler, som vores samfund har brug for for at fungere? Er det muligt? Lav mere med mindre CO2, mindre materiale og mindre affald.

Jo, du kan! Alternativet, der løser tre problemer på én gang ved kilden, er #GREENGRIDZ. Det innovative cirkulære letvægtsmøbelkonstruktionspanel, som du bruger til at bygge skriveborde, borde, skabe, telefonbokse, tribuner, gulve og vægge.

Fordi #GREENGRIDZ er konstrueret af et patenteret GRID, bruges der mellem 60 og 90% mindre materiale i produktionen, afhængigt af tykkelsen, sammenlignet med traditionelle tunge massive paneler som spånplader, krydsfiner og mdf. Fordi der skal bruges mindre materiale til at fremstille den samme mængde møbler, reduceres brugen af råmaterialer betydeligt. Det reducerer automatisk også CO2-fodaftrykket, mængden af affald og påvirkningen af miljøet.

Panelernes lave vægt sparer også en masse CO2 ved transport. I Holland er den maksimale vægt for en lastbil inklusive last sat til 50.000 kg. Med solide paneler betyder det, at kun 50% kan læsses. Med #GREENGRIDZ er det 100%, med andre ord, i stedet for to lastbiler kører der kun én på vejen. Den samlede CO2-reduktion er 60% i forhold til massive møbelplader.

Det faktum, at der bruges meget mindre materiale, betyder også, at der er mindre affald tilbage ved slutningen af dets levetid. For det, du ikke bruger, behøver du ikke at genbruge. Se, det er cirkulært! Og der er også en løsning på det affald, der bliver tilbage efter endt levetid. Du returnerer panelerne til TRIBOO EU, og en pyrolyseproces omdanner dem til aktivt kul til vand- og luftfiltre. Således bliver affaldet fra møbelindustrien til et råmateriale for rensningsindustrien, og råmaterialecyklussen er lukket.  

Vil du også gerne bidrage til at reducere CO2, materialer og affald? Kontakt os, så hjælper vi dig gerne med at organisere dig anderledes. Hvis du vil beregne CO2-reduktionen af dine projekter hurtigt og nemt, så surf til den nye emissionsberegner via linket nedenfor og se forskellen.  

https://www.triboo.nl/greengridz/calculator