Nyheder fra klimakampen

Unikt samarbejde laver tøj om til skriveborde

Author: 
Thomas Nielsen
LinkedIn

BUNKER AF AFFALD HOBER SIG OP 

Aldrig før har vi købt så meget tøj som nu og aldrig før har vi kasseret det så hurtigt igen. Dette betyder store bjerge af affald, uden sidestykke.

Vidste du at der hvert år ryger cirka 145 millioner kilo tøj i restaffald alene i Holland. Tag blot den  gennemsnitlige hollandske person der køber 46 tøjstykker hvert år og bortskaffer 40.

Kalkuleret betyder dette at der smides 14 kilo tøj ud pr. person. Langt størstedelen går direkte til forbrændingsanlægget eller ender på lossepladsen.

Tænk hvis vi kunne gøre dette tøj”affald” tilbage til nye værdifulde produkter.

Ville det ikke være rart at være i stand til selv at bidrage til reduceringen af affaldsbjerget, mindske CO2 og bidrage til den cirkulære økonomi?


Old fashion desktop

Triboo og PlanQ er gået sammen om projektet:


THE OLD FASHION OFFICEDESK


1: #Greengridz-det cirkulære møbelkonstruktionspanel med en sund mission

2:PlanqTextile, et laminat fremstillet af genbrugt tøj,  med det biologiske bindemiddel.

To upcyclede produkter, i en bæredygtig løsning.

Sammen har vi fjernet kasseret tøj fra forbrændingsovnen. Hvert skrivebord består således af 2.5 kg tøj.Det endelige produkt - “The Old fashion”

Et højdejusterbare hæve-sænke-bord er udstyret med et let #greengridz-panel, i størrelsen 1600x800x24mm. Vi har sparet 18 kilo materiale sammenlignet med et almindeligt skrivebord lavet af spånplader eller krydsfiner.

Fordi overfladen består af genbrugt tøj, undgår vi forbrænding direkte op i atmosfæren og giver “affaldet” et nyt liv som værdifuldt råmateriale til bordplader, til skriveborde og konferenceborde.


UPCYCLING  GIVER IDENTITET TIL ARBEJDSPLADSEN

Fra nu af, er dette muligt med Old Fashion arbejdspladsen at få et skrivebord til hjemmet eller på kontoret, som er lavet  af det tøj, vi stolt bruger i vores profession.


#Greengridz-skrivebordet kan som standard færdiggøres med seje jeans, praktisk tøj fra forsvaret, lægekitler, skræddersyede businesssuitsr eller stewardessdragter.

HVAD ER #GREENGRIDZ DESKTOPS?


#GREENGRIDZ er et sundt og cirkulært møbelkonstruktionspanel. Strukturen i den lette konstruktion består af et patenteret GRID-system. Dette gør panelet superstivt, bøjer ikke og er meget stærkt.,


HVAD ER PLANQTEXTILE?

PlanqTextile er en finer lavet af tekstilaffald. Tøjet strimles til fibre. Dette presses med et biologisk nedbrydeligt bindemiddel i ark på 1000x3000mm. Finértoppen påføres på Old Fashion-skriveborde og konferenceborde- limen er også genanvendt.


SUNDT AFFALD

#GREENGRIDZ indeholder ingen giftige stoffer, er CARB2-certificeret og biologisk nedbrydeligt. Dette betyder, at det opfylder de højeste krav, når det gælder flygtige organiske forbindelser (VOC) såsom formaldehyd. Derudover sikrer den lette vægt, at ryggen på mennesker, der fremstiller, bærer og samler møbler, bliver skånet, og det resulterer i mange glade ansigter. Panelet kan samles fra forskellige typer celluloseaffaldsrester.

Du kan få meget mere info ved at kontakte os her:

kom straks i gang!

Bliv en af vores cirkulære samarbejdspartner og innovatører!
Ved tilmelding, modtager du 5 trin til at komme i gang med din cirkulære forretningsdrift.

Dank u wel! Wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets mis gegaan. Probeer het opnieuw.
alle artikler