Blog

TRIBOO LANCERER VERDENS SUNDESTE CIRKULÆRE BORDPLADE - #GREENGRIDZ HAMP

TRIBOO og Plantics har i fællesskab udviklet hampen #greengridz: en unik naturlig bordplade. Det innovative letvægtspanel er lavet af hollandske hampfibre og et unikt naturligt bindemiddel. Det sunde panel er derfor 100% plantebaseret, fuldt genanvendeligt, CO2-negativt og sikkert, fordi det ikke indeholder skadelige oliebaserede bindemidler. Ved at kombinere to revolutionerende hollandske innovationer er denne unikke bordplade nu en kendsgerning og tilgængelig på markedet.

THE COLLECTION #GREENGRIDZ HAMP – NATURLIGE BORDE OG ARBEJDSPLADSER TIL KONTORET ELLER HJEMMET

De første produkter fra kollektionen består af cirkulære mødeborde i forskellige størrelser og en højdejusterbar arbejdsplads til kontoret eller hjemmet. De fås i forskellige farvevarianter og størrelser.

TO REVOLUTIONERENDE HOLLANDSKE INNOVATIONER ÆNDRER VERDEN PÅ EN NATURLIG MÅDE

Plantiske materialer

Plantics 'Superior Natural Materials' er baseret på en revolutionerende opfindelse fra University of Amsterdam, med hvilken Plantics har udviklet en unik ny familie af termohærdende bioharpikser og materialer. Harpikserne er fremstillet af lokale vegetabilske rester og er de første 100% biobaserede termohærdende harpikser i verden.  Fordi planter udvinder og lagrer CO2 fra luften, og produktionsprocessen er energieffektiv, er Plantics biomaterialer CO2-negative. Derudover er bioharpikserne sikre, og råmaterialerne er tilgængelige i industriel skala i de fleste lande i Europa.

#GREENGRIDZ teknologi

#greengridz er et sundt og cirkulært møbelkonstruktionspanel. Strukturen i den lette konstruktion består af et patenteret GRID-system. Panelet kan bestå af forskellige upcyclede affaldsstrømme af naturlige cellulosefibre. På grund af GRID-systemet er byggepanelet stærkere og stivere end noget solidt panel, der i øjeblikket er tilgængeligt på markedet. Materialet bøjer ikke, hvilket gør det nemt at konstruere lange konstruktioner til møbler og byggeapplikationer. Derudover er panelet 100% fladt. Den perfekte finish uden ujævnheder sikrer et slankt look. Afhængigt af panelets tykkelse er der brug for mellem 60 og 90% færre råmaterialer end med traditionelle solide møbelpaneler. CO2-udledningen er endda 60 % lavere. Det er fremstillet i Holland, og på grund af sin lette vægt bruges der mindre brændstof under transport, mens 50% mere volumen kan transporteres.

Om TRIBOO

TRIBOO BV blev grundlagt i 2016 og ligger i Zevenhuizen. Med revolutionerende innovationer og banebrydende teknikker forvandler de 'værdiløse' affaldsstrømme, fra plast og naturlige fibre, til 'værdifuldt' cirkulært kontordesign. TRIBOO gør en forskel i radikalt at ændre og gøre møbelindustrien mere bæredygtig. I 2020 blev hun anerkendt af nomineringen til Oscar blandt iværksætterpriserne King Willem I plaque som en af de 12 mest bæredygtige virksomheder i Holland. Europa-Kommissionen udnævnte også TRIBOO som en Rising Star ved European Business Awards for miljøet i kategorien produkter og tjenesteydelser. En at holde øje med og skille sig ud for modigt lederskab i retning af en bæredygtig økonomisk genopretning for Europa, der er godt i overensstemmelse med prioriteterne i den europæiske grønne pagt.  

Om Plantics

Plantics B.V., grundlagt i 2014 og baseret i Arnhem, er en spin-off af University of Amsterdam, der bygger på en revolutionerende opfindelse af dette universitet. Dette har resulteret i unikke 100% biologiske termohærdende harpikser og verdens første termohærdende biomaterialer. Sammen med sine partnere udvikler det cirkulære og CO2-negative produkter af høj kvalitet. Plantics er på randen af en enorm vækst og anerkendes i stigende grad som en game changer. For eksempel blev Plantics i 2021 sammen med sin partner VEPA valgt som vinder af den globale innovationspris "Årets vedvarende materiale 2021" i en konkurrence arrangeret af det førende tyske nova-institut. Samme år satte Financieele Dagblad Plantics som nr. 1 som en lovende Klima-start-up at holde øje med.