Blog

TRIBOO & COLOSSUS GÅR SAMMEN INTERNATIONALT FOR AT BEGYNDE AT FORVANDLE HURTIGE MØBLER TIL NEVERENDING FURNITURE

Hvert år smides der 11 000 000 000 000 kg møbler ud i Europa, hvoraf 90 % brændes eller ender på lossepladser. Kun 10 % genanvendes. Marc van der Heijden, administrerende direktør hos TRIBOO i Nederlandene, og William de Ceulaer, partner og Chief Commercial Officer hos Colossus printers i Belgien, mener, at dette skal og kan ændres radikalt.

Sammen finder de frem til en banebrydende løsning. 3D-print af cirkulære møbler med affaldsrester, der kan genbruges 100 % som råmaterialer. Og når møblerne når slutningen af deres levetid, genbruges de råmaterialer, der er brugt i møblerne, til at fremstille andre møbler. Dette forhindrer spild af råmaterialer og reducerer CO2-emissionerne betydeligt. Begge organisationer er ambitiøse og ønsker at gøre verdens hurtige møbler til NeverEnding Furniture.    

I år vil de første møbelfamilier blive lanceret på det europæiske marked. Familierne omfatter borde, vindueskasser, lamper, rumdelere og sofaer i en række forskellige højprofilerede former og størrelser. Med avanceret 3D-printteknologi anvendes 5 affaldsstrømme, der er forberedt til ekstrudering af 100 % genbrugsmateriale, til at fremstille de cirkulære møbler. Ingredienserne er genbrugspolypropylen, PET, rPet carbon, hamp, papir og karton. Derudover er det endda muligt at få specialfremstillede møbler fremstillet af sit eget affald.      

Der er gyldne tider på vej for begge organisationers kunder og fremtidige kunder. NeverEnding-møbler kan returneres ved udløbet af deres levetid. Værdien af råmaterialet betales tilbage til den person, der har investeret i det bæredygtige møbel. Pr. kilo møbel får kunden 5 euro tilbage. Desuden forsvinder de omkostninger, der normalt betales for bortskaffelse af affald. Det går begge veje. Kunden bliver positivt belønnet for at bruge og passe på de genanvendelige råmaterialer i sine kontor-, skole- eller butiksmøbler. Fordi møblerne nu er penge værd, bliver de ikke længere bare smidt ud, og råmaterialerne går ikke længere tabt, når der bliver trykt nye møbler af dem.

Ud over at genbruge råmaterialer har TRIBOO og Colossus en ambition om at begynde at forebygge CO2-emissionerne fra transport af møbler over lange afstande i Europa. I alle europæiske medlemsstater ønsker de at opbygge avancerede decentrale produktionsøkosystemer, så møbler kan begynde at blive trykt lokalt. Som følge heraf skal der kun køres korte afstande til kunden, hvilket minimerer CO2-emissionerne. De første produktionsanlæg er allerede i drift i Nederlandene, Belgien og Slovakiet.    

Om TRIBOO

TRIBOO BV blev grundlagt i 2016 og er beliggende i Zevenhuizen. Med revolutionerende innovationer og banebrydende teknikker omdanner de 'værdiløse' affaldsstrømme fra plast og naturlige fibre til 'værdifuldt' cirkulært kontordesign. TRIBOO gør en forskel i radikal forandring og gør møbelindustrien mere bæredygtig. I 2020 blev hun anerkendt ved nomineringen til Oscar blandt iværksætterpriserne King Willem I-plaketten som en af de 12 mest bæredygtige virksomheder i Holland. Europa-Kommissionen udnævnte også TRIBOO som en Rising Star ved European Business Awards for miljøet i kategorien produkter og tjenester. En, der skal holde øje med og skille sig ud for dristigt lederskab hen imod en bæredygtig økonomisk genopretning for Europa, der er i god overensstemmelse med prioriteterne i den europæiske grønne pagt.  

Om Colossus Printers

Colossus er en innovativ virksomhed, der er en del af The One Project Group. Virksomheden fokuserer på at udvikle banebrydende 3D-printteknologier og stræber efter en mere bæredygtig fremtid ved at specialisere sig i at bruge genbrugsmaterialer og reducere affald. Som en del af The One Project Group bidrager Colossus til en større mission om at omdanne verden til en bæredygtig og cirkulær økonomi. The One Project Group har etableret en fuldt lukket cirkulær produktionsproces ved at udvikle små genbrugsanlæg, som omdanner affaldsstrømme til produktionsmateriale. Dette produktionsmateriale anvendes derefter i Colossus' og andre virksomheders produktionsproces inden for The One Project Group. Virksomheden sporer affaldsstrømme og materialernes oprindelse nøjagtigt for at sikre fuld gennemsigtighed og garanterer, at alle deres produkter er fremstillet på en bæredygtig og etisk forsvarlig måde.