Blog

PHI FACTORY INDRETTER NYT KONTOR SUNDT OG CIRKULÆRT MED MINDRE MATERIALE, MINDRE CO2 OG PRODUKTER FREMSTILLET AF AFFALD.

Hvis du har travlt med at måle bæredygtighedsresultater i andre organisationer på daglig basis, skal du anvende dette til design af dit eget kontor så meget som muligt.

PHI Factory er en passioneret og drevet bæredygtig konsulentvirksomhed. Med en smittende entusiasme støtter de organisationer i at omsætte bæredygtige og cirkulære ambitioner til praktiske projekter og løsninger. I 2016 etablerede Yvette Watson og Geerke Versteeg virksomheden, og nu et par år senere er organisationen vokset ud af sin jakke. De er flyttet ind i et nyt kontor i Amsterdam i KIT Royal Tropical Institute, det episke centrum for bæredygtige virksomheder i Holland.    

PHI Factory fokuserer på at nå cirkulære mål inden for indkøbsbranchen, danne cirkulære (facilitets)koalitioner og bæredygtige bygninger. De finder det også vigtigt at gøre virkningen og effekten af det, de gør, målbar med PHI Impact Calculator. De lægger også stor vægt på den sociale innovation, der er nødvendig for denne overgang. Gennem deres seriøse spil, PHI Accelerator, kan de aktivere meget store grupper af mennesker for at bidrage til organisationens bæredygtighedsmål. I alle de projekter, de laver, forbinder de, deler viden og tør eksperimentere. Deres motto: #samenversnellen #bethechange og #sharethefun

Det siger sig selv, at hvis du har travlt med at måle bæredygtighedspræstationer hos andre organisationer på daglig basis, anvender du også dette maksimalt i designet af dit eget kontor. PHI Factory ønskede at etablere et sundt og cirkulært design. Højt profilerede produkter, der synliggør den cirkulære økonomi i interiøret. TRIBOO blev sparringspartneren for at få mest muligt ud af det, og det lykkedes!

De cirkulære 100% NL sit sta arbejdsstationer til 12 medarbejdere består af DUO- og SOLO-versioner. Ved at anvende en letvægts #greengridz skrivebord er der sparet 18 kilo materiale pr. arbejdsplads. I alt blev der brugt 216 kilo mindre materiale end med traditionelle solide desktops. Det materiale, der ikke er blevet brugt, behøver ikke længere at blive genbrugt, mere cirkulært, hvis det ikke skal være det. CO2-aftrykket er 60% lavere, produktet er fremstillet i Holland og er lavet af affaldsrester fra træindustrien. Derudover er det et sundt produkt, der er CARB2 certificeret.

Akustikskærmene er fyldt med det cirkulære isoleringsmateriale EverUse. Som den bedst testede med hensyn til akustisk absorption bringer dette ro til kontormiljøet på Phi Factory, hvor det undertiden kan være ret højt. EverUse har et negativt CO2-aftryk på -1 kg CO2/kg produkt. Det betyder, at for hvert kilo Everuse, der behandles på skærmen, udvindes 1 kilo CO2 fra miljøet. Per skrivebordsskærm betyder det - 4 kilo CO2 og i alt - 16 kilo CO2. Derudover er EverUse et vugge til vugge produkt og indeholder ingen giftige stoffer, er lavet i Sneek og kan genbruges fuldt ud. På 15 minutter omdannes en cirkulær Everuse-måtte til en cirkulær Everuse-måtte igen. Når du returnerer det sunde materiale, får du råvareværdien tilbage. I øjeblikket er det 100 euro pr. ton.

Til et hyggeligt opholdsområde er der valgt et bord med #greengridz, der ikke er færdigt. På denne måde kan du virkelig se hemmeligheden bag let vægt. Som stole er der valgt en blanding. Modulære afføring lavet af landbrugsaffald, der er forbundet med friktionsfuger uden lim, søm eller skruer. 100% genanvendelige stole lavet af affald af blomsterpotter, havemøbler, emballage, chipsposer og margarinebøtter. 3D printet stol lavet af gamle køleskabe. Hvor er det FEDT!  

"Det, vi har brug for nu i omstillingen til en cirkulær økonomi, er, at vi giver historierne videre. Store succeser, såsom designet af Triboo, men også fuckups i søgen efter cirkulære løsninger. Vi skal vise, hvad der allerede er muligt, hvad vi stadig har brug for og ikke mindst, hvor cool og smuk cirkulær økonomi er. I årevis har vi gjort vejen til et mere bæredygtigt samfund lille: 'Et bedre miljø starter med dig selv'. Ved at gøre det lille kan du gøre det praktisk, men heller ikke meget heroisk. Det er på tide at bruge kollektivets magt og gøre den fælles virkning gennemsigtig. Hvad hvis vi alle tager et lille skridt? Så har vi pludselig en betydelig kursændring. Det er det, overgangen handler om. Hver dag har vores konsulenter travlt med at omsætte cirkulær økonomi i praksis, og vi er stolte over, at vores kontor nu også ånder for cirkularitet."