Nyheder fra klimakampen

Triboo's møbelpanel - fra mælkekarton til unikke bordplader

Author: 
Thomas Nielsen
LinkedIn

TRIBOO har 70 innovative møbelpaneler klar til at lave smukke borde. Innovativt, fordi disse paneler ikke indeholder skadelige stoffer og er cradle to cradle-certificeret. Innovativt, fordi de er lavet af celluloseaffaldsfibre, der er upcyclet fra mælkekartoner. Innovativt, fordi limen er aftagelig, så 100% genanvendelse af kernematerialet er mulig, og selv limen kan genbruges. Innovativt, fordi du selv kan spille en rolle i at sætte den cirkulære økonomi i gang. Innovativt, fordi dine bæredygtige ambitioner bliver synlige på dit kontor og i dit arbejdsmiljø.  


TRIBOO laver 2.660 kilo affald om til 70 værdifulde møbelpaneler

Marc van der Heijden, direktør og medstifter af TRIBOO i Holland sidder på et bjerg af 2.660 kilo værdiløst affald, eller rettere - det var værdiløst affald. Han fortæller om omdannelsen til 70 værdifulde møbelpaneler, der nu kan bruges til at fremstille alle slags møbler.  


Hvorfor er møbelpanelet så innovativt?

Møbelpanelet er innovativ på grund af det materiale, det er lavet af, og den måde, hvorpå fibrene og laminatet er bundet. Det er lavet af cellulosefibre, der er upcycled fra mælkekartoner, som vi dagligt smider ud. De naturlige fibre presses med vand, tryk og varme til sunde cirkulære paneler som kan bruges til alle slags møbler. Det indeholder ingen giftige ingredienser og ingen flygtige organiske forbindelser såsom formaldehyd - dette er godt for folks trivsel og indeklima. Møbelkonstruktionspanelerne er cradle to cradle-certificeret.


Hemmeligheden findes i afslutningen af panelkonstruktionen

Du genkender endnu ikke det ufærdige møbelpanel som toppen af ​​dit kontorbord eller bordpladen i dit køkken, hvor du hver dag får din kaffe. Panelerne skal stadig gøres færdige. På den traditionelle måde påføres laminat med lim, så kernen og laminatet er uadskilleligt. Som et resultat af dette kan møbelpanelerne ikke genbruges, og de ender derfor til forbrænding, når vi som forbrugere kasserer produkterne.

Kernematerialet kan genbruges som panel eller råmateriale

For at gøre dette cirkulært og for at kunne genbruge panelets kerne anvender vi en revolutionerende innovation. På denne måde kan vi forbinde materialerne på en sund måde og adskille dem igen efterfølgende. Dette gør det muligt for os at genbruge kernematerialet ved at give det en anden finish eller ved at lade kernematerialet omdannes på ny, til nyt råvaremateriale som dermed kan bruges til ny møbelproduktion. Limen kan også genbruges fuldstændigt og bevare derfor også sin værdi.


Det vigtigeste led i TRIBOO er dig!

Så længe du ikke involvere dig, og ikke træffer nye sunde og cirkulære valg, når du skal møblere dit kontor eller hjem, så sker der ikke en ændring. Så fortsætter vi med at spilde materiale på den gammelsdags måde, og fortsætter med at udlede store mængder af CO2, som skader vores miljø.

Sammen sætter vi revolutionære innovationer i bevægelse

TRIBOO sætter disse revolutionerende innovationer i bevægelse sammen med dig og stiller løsningen til rådighed for dig. Ikke kun ved snak, men ved at handle. Vi har allerede forvandlet 2.660 kilo værdiløst affald til 70 værdifulde møbelpaneler. Hvis du vil bruge dem som skrivebord, konferencebord eller et nyt køkken, så kan du sætte den cirkulære økonomi i gang sammen med os, og vi kan komme tættere på et affaldsfrit samfund. Deltag sammen med os, og tag handling nu!

kom straks i gang!

Bliv også en af vores cirkulære samarbejdspartner og innovatører. Modtag 5 trin, så du kan komme igang med en cirkulær forretningsdrift.

Dank u wel! Wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets mis gegaan. Probeer het opnieuw.
alle artikler