Nyheder fra klimakampen

Fra gammelt køleskab til cirkulære designer blomsterkumme

Author: 
Jesper Melballe
LinkedIn

Sidste fredag ​​modtog Wassenaar Kommune i Holland to cirkulære får. Den ene blev placeret i indgangen til kommunekontoret, og den anden blev placeret i rådhuset de Paauw. Fårene er navnet på en cirkulær 3D-trykt blomsterkumme, der er lavet 100% af affald. Med dette går kommunen et skridt nærmere for at gøre værdiløst affald til værdifulde cirkulære produkter. Med ankomsten af ​​de to hvide får vil den cirkulære økonomi og det affaldsfrie samfund blive synlig for alle medarbejdere i bygningerne.

De hvide blomsterkrukker symbolisere cirkularitet.

Råmaterialerne, der bruges til at fremstille de hvide får, består 100% af gamle køleskabe, presset  husholdningsaffald og tekstiler, der normalt kommer på forbrændingsanlægget. Hver og en af ​​disse råvarer er havnet som affald. Blomsterkrukken er 3D-trykt, hvorved fårenes ben fastgøres til krukken  ved hjælp af friktion. Dette gør materialerne nemme at fjerne og 100% genanvendelige i fremtiden. 

56 kilo affald lavet om til blomsterkrukker

Med upcyclings teknikker er 56 kg plastaffald omdannet til to højt profilerede cirkulære blomsterkummer. Store mængder køleskabe kasseres hvert år, og ender som affald. Indersiden af ​​køleskabe består af plast i høj kvalitet, og kan komme i kontakt med mad, uden sundhedsskadelige stoffer udledes til maden - det kan derfor genbruges fuldstændigt. Blomsterkrukkerne består derfor af 100% genbrugt materiale. Dette forhindrer spild, og at der er brug for at udvinde nye råvarematerialer.

Alle skal kende til cirkulær økonomi og muligheden for et affaldsfrit samfund

Det affaldsfrie samfund og den cirkulære økonomi synliggøres i kommunens bygninger på en højt profileret måde. Det hvide får kan bruges alene eller større mængder i de grønne bygninger. Fåret kan være en god rumdeler, som kan adskille arbejdspladser. Derudover kan det sikrer at der er tilstrækkelig ilt til rådighed for hjernen, og at skadelige stoffer som formaldehyde absorberes.


En historie som kan deles med alle

Medarbejderne taler om det, hvordan kan et køleskab blive til en blomsterkrukke? Kommunens sunde og bæredygtige mission synliggøres for personalet. De kan dele historien med kommunens borger. I andre virksomheder hvor der arbejdes med kundekontakt, kan historier som denne deles med kunderne, og være med at at styrke kundernes interesse og værdi i virksomheden.  

Og om aftenen ved bordet derhjemme er det også en god historie at dele med sine børn. Hvordan håndtere mor eller fars virksomhed de forskellige råvarer, og hvordan abejder vi i virksomhederne for at forhindre den globale opvarmning.

Vores store mængder af affald er et problem

Ved bevidst at vælge TRIBOOs cirkulære produkter som Wassenaar Kommune er værdiløst affald blevet omdannet til værdifulde cirkulære produkter. På denne måde tages et skridt i den rigtige retning for at forhindre, at råmaterialer ender under jorden, i vores verdenshave eller på forbrændingsanlægget. Hvis flere organisationer begynder at gøre det samme, påvirker vi og skaber salg for de råvarer, der behandles som affald.

Affalds mængden er blevet mindre og 56 kilo plast er ikke blevet brændt!

Der er ikke udvundet nye råvarer fra jorden, men der er brugt det, vi allerede har udvundet. For hvert får eller andet produkt, der finder vej tilbage i verden i form af et andet produkt - jo mindre bliver affaldsbjerget og vi reducerer CO2 udledninger.

Det kan være anderledes! Bygninger møbleret med cirkulære produkter er en værdifuld ressourcebank

Det indre af bygningen er smukkere end nogensinde før, og der opbevares råvarer af høj kvalitet. Senere kan råmaterialerne genbruges til at fremstille nye cirkulære produkter.

Fra affaldsomkostninger til råvareværdi

Når blomsterkummerne ikke længere skal bruges, tager TRIBOO produkterne tilbage som nye råvarematerialer. Kontakt TRIBOO for at aftale en råvareværdi. Sammen sikrer vi, at råvarematerialer ikke længere smides ud, men bliver genanvendt til cirkulære produkter!

kom straks i gang!

Bliv en af vores cirkulære samarbejdspartner og innovatører!
Ved tilmelding, modtager du 5 trin til at komme i gang med din cirkulære forretningsdrift.

Dank u wel! Wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets mis gegaan. Probeer het opnieuw.
alle artikler