Blog

HOLD BALANCEN MED TRIBOOS SUNDE ARBEJDSPLADS

Et sundt sind i en sund krop. Men når det kommer til forholdet mellem mennesker og møbler på vores kontorer, er det en helt anden historie.

Et sundt sind i en sund krop. Det er et citeret citat fra en af satirerne af den romerske digter Juvenalis. Men når det kommer til forholdet mellem mennesker og møbler på vores kontorer, er det en helt anden historie. En historie, som næsten ingen kender, men som skal fortælles for at kunne arbejde opmærksomt på sunde og ansvarlige miljøer.

Når de fleste mennesker tænker på et sundt kontor, tænker de på ergonomi.

Men få mennesker tænker på indflydelsen af giftige materialer på vores helbred. Mens disse giftige materialer er trængt ind i vores kontorer gennem møbler. Det sted, hvor vi bor det meste af ugen. Og det har en dramatisk effekt på vores helbred.

Meget af de eksisterende møbler er rige på tilsat formaldehyd.

Denne flygtige organiske forbindelse forårsager et produktivitetstab på 10% og forårsager kræft i næse og luftrør og muligvis leukæmi. Mere information om dette kan findes på webstedet for National Institute for Public Health and the Environment (www.rivm.nl) under Ministeriet for Sundhed, Velfærd og Sport.

Derudover udvinder vi ved hjælp af massive møbelpaneler en masse materiale fra Moder Jord for at lave unødigt tunge konstruktioner. Og når vi ikke længere har brug for materialet, bliver disse paneler til affaldsomkostninger for slutbrugeren. Vi kan ikke genbruge dem i slutningen af deres liv. I kapløbet om billigere har vi nået bunden og tabt folks trivsel af syne. Dette skal ændres!

Den nye måde at arbejde på = den sunde måde at arbejde på

Det er tid til et par nye briller. Ikke kun at se på pris, æstetik og funktionalitet. Men netop med hensyn til værdi og sundhed. Vi skal af med de arbejdspladser, der gør dig svag eller syg. Men at skabe miljøer, hvor mennesker forbliver afgørende.

Mange organisationer har en gratis banan eller æble til medarbejderne.

Men i mellemtiden er alle på en usund arbejdsplads. Vi kan og skal gå meget længere og gøre endnu mere ud af det ved at prioritere sunde, genanvendelige materialer i vores bygninger og på vores arbejdspladser.

#GREENGRIDZ er et sundt og cirkulært møbelpanel.

Strukturen i den lette konstruktion består af et patenteret GRID-system. Panelet kan bestå af forskellige upcyclede affaldsstrømme af naturlige cellulosefibre.

Panelet yder et vigtigt bidrag til det sunde arbejds- og levemiljø uden flygtige organiske forbindelser som FORMALDEHYD. CARB 2-certificeringen er et bevis på dette.

Derudover er der brug for færre råvarer, det er biologisk nedbrydeligt, og CO2-udledningen er 60 % lavere end traditionelle pladematerialer. Den er lavet i Holland, og på grund af sin lette vægt bruger vi også mindre brændstof i transporten, hvilket yderligere reducerer CO2-udledningen.  

Vil du også gøre en forskel og synliggøre dine cirkulære ambitioner i dit kontormiljø?

Vis cirkulært lederskab. Arbejd sammen med os for at gøre den cirkulære økonomi til en realitet og bringe sundt arbejde til din organisation. Sammen ændrer vi alle usunde, værdiløse møbler i Holland til sunde, værdifulde, cirkulære møbler. Kontakt os for mulighederne.

#GREENGRIDZ MØBELPANELET MED EN SUND MISSION