Nyheder fra klimakampen

Affald  bliver til designer mødestol - Fremtiden er bæredygtig med Triboo

Author: 
Jesper Melballe
LinkedIn

Har du brug for et nyt kontor eller mødelokale? Måske har du allerede et eksisterende kontor som indeholder en masse gammelt inventar, som trænger til en opdatering og et nyt design. Med TRIBOO kan du gøre den cirkulære økonomi til virkelighed. Med cirkulære mødestole lavet af træfibre og genanvendt polypropylen reduceres 5,5 kiloaffald til et værdifuldt cirkulært produkt.

En stol med identitet - et højt profileret udtryk til dit kontor

Ingen vil ved første øjekast tro, at denne stol er lavet af affald. Den er behagelig, ser smuk ud og har et naturligt udseende. Men når først dens historie fortælles, så er det svært at få øjnene fra den igen. Det er en klar erklæring om hvordan vi skal bruge vores råvarer fremadrettet.    

Vi har lavet 33 kilo værdiløst affald om til 6 værdifulde stole

For hver stol, du tager i brug, forvandler du 5,5 kilo affald til et cirkulært produkt. Der er ikke behov for at udvinde nye råmaterialer fra kloden. Derfor spares der på materialer og CO2-aftryk, for hver en cirkulær stol som placeres i et kontor eller mødelokale.  

TRIBOO'S cirkulære stole er GREENGUARD Gold certificeret

Den cirkulære stol er GREENGUARD Gold certificeret. GREENGUARD-certificerede produkter er videnskabeligt bevist at opfylde nogle af verdens strengeste regler for kemiske og flygtige organiske forbindelser. Med produkter som er GREENGUARD Gold certificeret reduceres indendørs luftforurening og risikoen for eksponering af kemikalier.

Det meste af den daglige eksponering for kemikalier hos mennesker sker gennem den luft, vi indånder i vores hjem, kontorer, skoler og andre indendørs miljøer. Disse luftbårne kemikalier kaldes almindeligvis flygtige organiske forbindelser (VOC), de bruges blandt andet til at fremstille og vedligeholde byggematerialer, indendørs møbler, rengøringsmidler og produkter til personlig pleje.

Undersøgelser fra USA's Environmental Protection Agency (EPA) og andre forskere har vist, at VOC'er er almindelige i indendørs miljøer, og at deres niveauer kan varierer fra to til tusind gange højere end udenfor.

Der kan være alt fra 50 til 100 individuelle VOC'er i den indendørs luft vi indånder. Nogle kan producere ubehagelige lugte ved lave niveauer, men mange har ingen mærkbar lugt. Mange VOC'er er irriterende og kan forårsage hovedpine, øjen-, næse- og halsirritation og svimmelhed. Langvarig eksponering for visse VOC'er kan føre til kronisk sygdom eller kræft. Nogle VOC'er kan være meget giftige i høje koncentrationer.

De produkter, vi bruger til at bygge og indrette vores indendørsmiljøer, kan have en betydelig indvirkning på vores indendørs luftklima. Produkter, der har opnået GREENGUARD-certificering, er videnskabeligt bevist at opfylde nogle af verdens strengeste regler for indhold af kemiske og flygtige organiske forbindelser. Med GREENGUARD Gold certificerede produkter reducerer du den indendørs luftforurening og risikoen for eksponering af kemikalier.

GREENGUARD-certificeringsprogrammet har etableret testmetoder og emissionsgrænser for byggematerialer, møbler og polstring. Der er to niveauer af certificering: GREENGUARD-certificering og GREENGUARD Gold-certificering. Alle certificerede produkter er underlagt en evaluering af fremstillingsprocessen og rutinemæssig test for at sikre minimal indvirkning på det indendørs miljø.

GREENGUARD-certificering

GREENGUARD emissionsgrænser blev først brugt som indkøbsspecifikationer for EPA og Washington State for møbler og kommercielle byggevarer. GREENGUARD-certificerings kriterier har været grundlaget for LEED-credit for møbler med lav emission siden 2002. Kontormøbels produkter der er GREENGUARD-certificerede, opfylder også Business and Institutional Furniture Manufacturers Association (BIFMA) X7.1-standarden og BIFMA e3-kredit 7.6.1.

GREENGUARD Gold-certificering

GREENGUARD Gold-certificeringsstandarden inkluderer sundhedskriterier for yderligere kemikalier og kræver også lavere samlede VOC-emissionsniveauer for at sikre, at produkter er acceptable til brug i miljøer som skoler og sundhedsfaciliteter.

Ved at vælge produkter med GREENGUARD-certificering skaber du et sundere indendørsmiljø til dit kontor eller mødelokale og reducerer eksponeringen for kemikalier. GREENGUARDs certificeringsstandarder er nogle af de strengeste i verden, så du kan være sikker på, at disse certificerede produkter lever op til deres krav.

GREENGUARD certificeringsprogram er anerkendt og refereret i adskillige byggeprogrammer, standarder og specifikationer rundt om i verden. Produkter med GREENGUARD-certificering eller GREENGUARD Gold-certificering kan bidrage til opnåelse af point i etablerede grønne byggesystemer som LEED, BREEAM, Fitwel og andre.

kom straks i gang!

Bliv en af vores cirkulære samarbejdspartner og innovatører!
Ved tilmelding, modtager du 5 trin til at komme i gang med din cirkulære forretningsdrift.

Dank u wel! Wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets mis gegaan. Probeer het opnieuw.
alle artikler