Blog

De Vries en Verburg bygger på karakter og arbejder med byggeaffald

Til design af kontoret var det vigtigt at bruge cirkulære materialer og produkter.

Et byggefirma, der bygger på karakter, er de Vries og Verburg. På papiret er der mange byggefirmaer, der siger, at de arbejder cirkulært og bæredygtigt. Virkeligheden er imidlertid ofte uregerlig og manifesterer sig ofte i byggepraksis i affald og brugen af materialer, hvor giftige stoffer behandles. Ubrugte og brugte materialer smides ud på byggepladserne og ender dermed i forbrændingsanlæggene via containere. Det må også være muligt anderledes tænkt Timo Stuij, planlægningsudvikler hos De Vries og Verburg under renoveringen og renoveringen af kontoret i Stolwijk.

CIRKULÆRT DESIGN, HVOR STARTER DU?

Hvor skal man starte, hvis man vil bygge cirkulært, var spørgsmålet. Bare først med dig selv på dit eget kontor og i trin. Altid at tage et skridt i den rigtige retning. Under renoveringen blev der lagt stor vægt på komfort, energibesparelse og brug af materialer. PCM lofter, biodynamisk belysning, masser af beplantning og overraskende materialevalg.

VIGTIGT AT ANVENDE CIRKULÆRE MATERIALER OG PRODUKTER

Til design af kontoret var det vigtigt at bruge cirkulære materialer og produkter. På den ene side på grund af den direkte indvirkning, men endnu vigtigere for at skabe opmærksomhed blandt kolleger og relationer. I mange tilfælde kan materialer bringes tilbage til et højere niveau i kæden, end vi formoder.

MØDER PÅ HØJT NIVEAU MED BORD- OG BARSTOLE AF BRUGT BETONKRYDSFINER

Med brugt betonkrydsfiner fra byggepladsen blev der lavet et højt profileret højbord og barstole. Møblerne er gjort genmonterbare på basis af friktionsfuger uden lim, skruer eller negle. Hver del kan udskiftes på ubestemt tid, hvilket gør levetiden meget lang. Udseendet er meningsfuldt og genkendeligt for enhver bygherre. Og byggepladsens identitet kan findes i vores kontormiljø.

AKUSTIKPLADER EN JUVEL FOR ØJET OG LAVET AF AFFALD

Studio Wae har sammen med EverUse designet cirkulær isolering, akustikpaneler, der ser spektakulære ud, absorberer lyd og giver akustisk komfort. Panelerne er lavet af affald fra tæppefliser og celluloseaffald (CO2).    

3D-PRINTEDE PLANTEPOTTER LAVET AF GAMLE KØLESKABE

Indersiden af 4 køleskabe blev omdannet til en smuk cirkulær plantepotte. Gryden indeholder ni kilo rent råmateriale fremstillet af 100% genanvendt indhold. Når de Vries og Verburg ikke længere har brug for gryderne, tager TRIBOO dem tilbage og sikrer, at der igen laves en stol, et bord eller en lampe af dem.

ALLE INVOLVEREDE MED DEM ALLE STOLTE

Derudover er der stole, lamper og vægbeklædninger lavet af genanvendte PET-flasker og en væg lavet af skrottræ. Hvis man ser på det set i bakspejlet, har vi taget mange skridt. Det er vi alle stolte af.