Blog

AFFALD SOM RÅMATERIALE TIL NEVERENDING FURNITURE

I Holland sælges og kasseres 300.000 køkkener hvert år. Som følge heraf ender omkring 1,5 millioner køkkenskabe på vores affaldsbjerg hvert år.

I 2018 lancerede TRIBOO den første prototype af NeverEnding Kitchen på den hollandske designuge. Køkkenet blev lavet af papemballagen fra nye køkkener. I 2019 vil produktionsmodellen være klar, og TRIBOO garanterer en levetid på madlavningsglæde med det første cirkulære køkken i verden!

TRIBOO bringer et innovativt, cirkulært køkken på markedet; NeverEnding Kitchen.

Dette letter et helt livs madlavningsglæde, hvor vores råvarer bliver taget hånd om sammen med kunderne. Det sunde køkken er lavet af affald fra reststrømme af naturlige cellulosefibre.

Hvert år ender 1,5 millioner køkkenskabe på lossepladsen

I de seneste årtier har stort set alle vores køkkener været lavet af MDF og spånplader. Fordi disse produkter ikke er designet til at kunne genbruges, danner de en stor strøm på affaldsbjerget. På verdensplan er det ikke mindre end halvtreds millioner tons om året. Dette skyldes den simple grund, at materialerne og panelerne er limet. Som følge heraf kan materialerne næppe adskilles i rene reststrømme, en forudsætning for genbrug af høj kvalitet. Derudover indeholder disse forarbejdede materialer også usunde og giftige stoffer (såsom bindemidlet: formaldehyd), der skader vores miljø og sundhed. I Holland sælges der ca. 300.000 køkkener hvert år, og omtrent det samme antal kasseres. Som følge heraf ender omkring 1,5 millioner køkkenskabe på vores affaldsbjerg hvert år.

NeverEnding Kitchen er et køkken for livet.

Dette engangssamfund er uholdbart. I en tid, hvor vi tænker mere på råvarer, sundhed og miljø, leder vi efter løsninger. TRIBOO kom derfor med et bæredygtigt alternativ til køkkenet; det NeverEnding Kitchen. NeverEnding Kitchen garanterer et køkken for livet. Virksomheden tilbyder et køkken, der ændrer sig med kundernes ønsker. Takket være den modulære struktur er hver del let at afbryde og ændre. Arrangementet og udseendet kan til enhver tid justeres.

Køkkener som lagre til råvarer

Hvis køkkenet skal udskiftes, tages køkkenet tilbage, og et cirkulært køkken er lavet af råmaterialet fra det gamle køkken. På denne måde bliver køkkenet aldrig til affald igen. Med købet af et NeverEnding Kitchen stopper spild af råvarer, og ejeren begynder at investere i sunde og genanvendelige materialer. Køkkenet er et værdifuldt opbevaringssted, hvis råmaterialeværdien stiger, gavner køberen. For eksempel er køkkener og madlavningsglæden aldrig NeverEnding.

Fremstillet i Holland

NeverEnding Kitchen er lavet i Holland, og det er vi stolte af. Det reducerer ikke kun CO2-aftrykket, fordi der er behov for mindre transport. NeverEnding Kitchen ser også lokal produktion som en væsentlig del af den cirkulære økonomi. Virksomheden ønsker at gøre Holland stærkere og mere innovativt, netop ved at holde fremstillingsindustrien her. Ved at skabe innovative løsninger kan virksomheden konkurrere med udlandet.